Hur får du en läsvärd blogg?

För att folk ska vilja läsa ju DIN blogg så behöver man ju lite små knep. Man ska ha några inställda och några direkt inlägg. Det gäller att få läsarna intresserade av bloggen och dig. 
 
Korta eller långa inlägg?
Min kompis sa till mig en dag att, jag läser inte texterna utan jag tittar bara på bilderna. Jag förstod att jag skrev föööör långa inlägg och för ointressant saker. Jag märker själv nu att om det inte står något vettigt tills andra raden så slutar jag läsa. Men sen kan det även vara skönt att ha ett långt inlägg att läsa på bussen in till träningen eller till skolan. Så anpassa er, på morgonen kanske man har bråttom och endast hinner läsa ett kort inlägg medans runt 8-9 tiden då folk åker hem från träningar och läser bloggar. 
 
Design
Dom flesta som skriver hur man får en bättre blogg skriver oftast att man ska ha en snygg design. Så jag kommer att säga det också. Ha en snyggheader som du tagit eller är med på. Tycker att man ska skippa insperationsbilder om det är en personlig blogg. Jag skulle hellre vilja se bloggaren på bild än ett foto på några armband.
Ha en stilren blogg och inte massvis med jobbiga detaljer att se på. Man kan ha färgglatt men få det ändå så att det känns rent.
 
Ointressanta saker
Försök att hoppa över att tala om att du satt vid datorn eller att du åt exakt en och en halv bulle för det vill ingen veta. Försök då att hitta på lite mer intressantare du gjorde och skriv ner det. Du kanske hade en skit dag i skolan. Berätta om varför, kanske kan du få läsarna att skratta lite genom att säga att du råkade ta två olika skor. Har du inte gjort något intressant är det alltid bättre att lägga ut insperations bilder, gamla blider som får dig minnas..., favorit låten eller vad du tycker om bla bla bla.
 
Bilder
Alla bloggar behöver bilder. Är det ingen bild så slutar man direkt. En bild förmedlar såååå mycket mer är ord. 
Om jag skulle visa er outfiten i bild eller i text. PÅ bilden ser ni exakt vilka färger, hur det passar ihop och exakt hur mitt hår såg ut just den dagen. I text skulle ni få reda på så mycket mindre. Och skulle någon vara extremt nyfiken på outfiten så skulle den kunna se allt på bilden.
 
Bas inlägg 
Skriv upp några förslag på inlägg som du kan köra varje dag. Vem skulle inte vilja börja dagen genom att få lite insperation till kläder för att du visar din outfit. Sen kan det även vara bra att ha vissa inlägg som "snabbinlägg". När du har 10 minuter på dig att blogga så kan du köra lite dagens klädsel, låt, jobbiga eller dagens mest lästa blogg. Sen går det även snabbt att köra dagens Hiss & diss.
 
Inställda inlägg
Hinner man inte blogga en dag eller helt enkelt vill ta lite paus så passar det perfa att ta lite ledigt genom att jobba lite hårdare under en annan dag. När du väl har sjukt mycket insperation så är det väl lika bra att skriva ner allt och spara i utkast. Du behöver inte publicera 10 inlägg varje dag utan spara 3 eller 4a välgjorda inlägg och pulicera någon annan dag. Försök att att alltid ha minst 2 inlägg i utkast som är redo att publiceras.
 
Levande blogg
Livet är inte helt perfekt, det tror jag alla har insett. Man kan ha en dålig dag, en dålig träning eller helt enkelt en PERFEKT dag. Låt alla följa med, visa att även du inte har allt serverat utan måste jobba för det, att du måste jobba för att klara av en träning. Alla har ups and downs, let us join you.

Dålig bloggning idag, så därför bjussar jag på detta inlägg jag nyss skrev. Ska in på träning snart men först några inlägg som ska göras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback