Mitt 2012 ~ Foto

Jag var med i min första fototävling hos radioskaraborg. Med denna bild:
 

Jag var med i min andra fototävling. Det var lottning om vilka som vann, jag vann inte.
 
Jag var ute och fotade med Annie och klickade den här bilden. Skrev på bloggen att det var en macro bild (För att jag trodde att det var en macro bild). Men fick sedan en kommentar om att det inte var en macro bild. Vet inte riktigt vad macro är men får väl läsa på det lite ;). Bilden tycker jag är lite cool i alla fall.'
Jag fotade Thomas Gson och någon tjej.
 
Jag fotade otroligt fina närbilder på min fina vän Molly!
 
Jag åkte runt i sälen sista dagen och fotade när mina syskon och våra kompisar åkte runt och hoppade gupp.
 
Jag tog mina första vårbilder med kameran. Minns att jag blev riktigt nöjd med ljuset i dom här bilderna (Ingen redigering)
 
 
Jag lärde mig att göra tex. bilars ljus till "stjärnor" och att fota bokeh på olika saker 
 
Jag lärde mig även att redigera lite roliga grejer i gimp tex. lägga till flera "jag i en bild och i photoshop har jag lärt mig att ljusa upp bilder, lägga till mer färg och kontrast.                                                                                                                                                                     
 
Jag lärde mig om fokus och sedan visade jag här på bloggen.
 
Jag minns att jag blev förbannad flera gånger på att det aldrig blev som jag ville men tillslut fick jag till det. I alla fall i den "level" jag ville ha dom i. Nu skulle jag hellre vilja ha lite närmare på vattendropparna, så att bilderna kommer upp i en högre "level".
 
 
 
 

 

Frulle

Sovit läääänge medans alla i familjen utom mamma och jag åkt till badhuset som är våran lilla tradition. Ska äta upp frukosten och sedan kanske ta bussen till arenan. Brukar ni ha någon nyårstradition?


Skrivit av tränarna

Är sjukt trött och orkar verkligen inte skriva om helgen nu när våran tränare skrivit så bra om den grymma helgen.
 
Skrivit av Elin:
Då var sista matchen i Norden cup spelad för denna gången. För lag 2 var det upp och ner bland resultat och prestationer. I första matchen såg det ut som vi skulle hålla hela vägen men på slutet orkar vi inte, jäkligt surt. De två följande matcherna kämpar vi och sliter och gör två bra matcher trots att resultatet inte faller i vår fördel. I fjärde matchen kom första vinsten och det var en jäkligt härlig sådan! Vi gör en bra match både framåt och bakåt. Bakåt hjälps vi åt hela tiden och framåt är vi kreativa och det ger utdelning. Även väldigt bra målvaktsspel denna match. I de två följande matcherna tappar vi lite av vårt eget spel och vi bränner för mycket lägen (lite genomsyrande i alla matcher) och har alldeles för mycket borttappade bollar och tekniska fel. Över lag gör vi en bra turnering, vi kämpar och sliter och borde fått större utdelning, men det gäller att trycka dit bollen. Vi ska inte vara nöjda, för vi kan mer, men ändå känna att vi gjorde det bra.

För lag 1 va det tuffa matcher rakt igenom. Härligt. Vi möter Torslanda första matchen som vi haft duster med innan. Här gör vi en riktigt fin match både framåt och bakåt. Det var taggade HF-tjejer som klev ut på banan denna Torsdag, det märktes. En riktigt go seger! Sedan möter vi Ammerud i andra matchen som vi avgjorde relativt tidigt. I sista matchen står Eslöv för motståndet. Efter en trevande inledning lyckas vi ändå arbeta oss in i matchen och få ordning på anfallsspelet. Ytterligare en seger inkasserad och gruppsegern var ett faktum.
I kvartsfinalen blev norska Runar en riktig nervkittlare. I hela matchen jobbar vi i uppförsbacke. Vi får inte ordning på dem bakåt och fipplar en hel del framåt, vilket leder till underläge nästan hela matchen. När 1 minut återstår lyckas vi ändå vända siffrorna till vår fördel och hålla det matchen ut. Starkt av oss att hålla ihop det och slita. Här visar vi prov på bra lagmoral, vilja och beslutsamhet.
Semifinalen blev (om det går) ännu mer spännande. Sarpsborg har vi tidigare inte lyckats rå på. Denna gången var det vår tur att dra det längsta strået. Vi går ut på planen med en jäkla inställning om att vi skulle slita som djur bakåt och våga framåt. Det gör vi också. Vid underläge 14-15 med 20 sekunder kvar lyckas vi vinna bollen. Sarpsborg ska stoppa upp oss och drar på sig en tvåa. Vi får ett sista uppställt anfall att få lika och hålla liv i matchen. Bollen går ut till Filippa på Högerkanten som tar läget och sätter dit den. Vi lever. Sista målet vinner. Sarpsborg får börja med boll. Vi står emot deras anfall och får en möjlighet att avgöra. Ljungberg som klivit fram och tryckt dit en hel del bollar tidigare i matchen får bollen och lägger in den i bortre krysset! Åh va härligt! Final väntade mot Åkersberga.
I finalen kommer vi inte till våran rätt, varken framåt eller bakåt. Bakåt har vi problem med deras snabba sidledsförflyttningar och framåt verkar vi krampaktiga och osäkra. Vi gör ingen bra match. Vi kan bättre.
Ett silver i Norden Cup är en prestation. Just nu känns det mer som vi förlorade ett guld än vann ett silver. Men vi har gjort en fantastiskt turnering där vi visat prov på otrolig mental styrka och lagmoral. Vi är en erfarenhet rikare och det kommer vi ha nytta av i framtiden.

Ni har skött er exemplariskt som alltid och det är aldrig några ledsna miner med er! Ni ger energi till varandra genom att vara så glada och härliga! Keep it up! Ni är så goa! Nu laddar vi batterierna för Hallby och ytterligare mysiga kvällar på luftmaddras! 
 
 
Skrivit av Denise:
Att vi skulle spela hem ett silver och titulera oss som ett av Nordens två bästa lag trodde nog ingen mer än vi själva. Att Anna skulle spela sig själv till president (på kortspel) om och om igen trodde nog ingen annan heller. Att Hagström, Selma, Jennifer och Sara kunde få fler tfn-nummer av killar än vad jag och Bustad haft i våra liv, det visste kanske alla. Att Michelle tappade bort sina shorts när hon hade dom på sig förvånade inte någon. Med detta sagt vill jag bara tacka för en rolig, spännande och givande helg! Ni är ett bra gäng ni, ni är "Världens bästa gäng" som visar att inget är omöjligt!

Alltså 2a i NORDENCUP, hur grymt?! Fast hade vart grymmare med en första platsen men nu tar vi hallby!!  
 

Vinst i semifinal!

 
 

Trängsel på tåget i torsdags


Det här med betyg

Har skrivit lite innan om det här med press med betyg och lag uttagningar osv så det här blir lite som en "fortsättning".
Nu får man ju betyg redan i 6:an om jag inte har fel. Tycker ni att det är för tidigt? Det tycker jag! Jag tror att dom flesta tycker att det är skönt att kunna jobba på utan att ha tankarna på "vad man ska få för betyg" uppe i huvudet. 7:an är väl okej men oftast får man nya lärare som jag tycker borde hinna lära känna eleverna så att dom kan ge ett rättvist betyg.
 
Men det är inte det jag tänkte på... Det var mer det här med att berätta betyget, för kompisar, familj eller syskon. 
I 7an så strävar man efter 9ans mål och det dom flesta och därför så vet folk att det är svårt att få höga betyg i 7an i vissa ämnen.
Vi hade betygsamtal med nästan alla våra lärare och när man kommer in i klassrummet efter att ha pratat med läraren så tittar ens kompisar på en och frågar "vad fick du". Dom flesta säger direkt vad dom fick medans vissa inte säger. Varför frågar folk om vad ens vänner fått för betyg?! För att få veta om man själv var bättre eller för att veta om den andra var bättre. Jag har sagt mina betyg till mina vänner och jag har fått veta deras. Visst får man en liten klump i magen när det känns som man är lika bra som ens kompis fast ens kompis får högre betyg. Den känslan är inte skön. Men det är ju inte det det handlar om... Det är ju inte vem som får högst betyg. Vissa har det kanske svårt hemma eller kanske bara allmänt svårt med att läsa läxor och förstå. Så man kämpar för att bli bättre för sin egen skull och för att höja betygen efter åren.
Är man bättre i något ämne än sin kompis ska man absolut inte skryta om att man fick högre betyg. Man kan vara stolt och nöjd över sig själv, det tycker jag att man ska va om man får ett bra betyg som man är nöjd med. Men inte så att ens kompisar känner sig dåliga.

 
Ibland är det så att det finns någon eller några som är extra bra i skolan och har extra lätt att lära sig saker. Om man får högre betyg än den personen då ska man absolut inte gå runt och tänka "Jag är bättre än hon/han som är så bra" utan istället vara nöjd med det man fått. För vad spelar det för roll om din kompis som är jättebra i skolan får lägre betyg än dig. Ditt själv förtroende kanske höjs men gå inte runt och tala om det för alla andra eller den du är bättre än. Det kallas att jämföra med andra!! Senare i livet är det ändå ingen som bryr sig om man var bättre än någon annan. Det man bryr sig oftast om är hur det gick för en själv. 
 
Jag har också tänkt lite på om jag verkligen vill få reda på andras betyg. För om man får reda på någons betyg är det svårt att inte börja jämföra sig med andra. Värt att tänka på!
Och istället för att det ska bli drama om vem som fått bäst betyg tycker jag vi ska börja vara stolta, över varandra. Om någon fått bra betyg, klappa kompisen på axeln och säg till henne att du är stolt över henne. Jag gjorde det och hon blev glad. Gör man så slipper man dramat och går vidare som vänner som är stolta över varandra.
 
Va stolt över dina vänner som presterar bra och även dom som presterar mindre bra men ändå kämpar!
Im so proud of you!
 

FRIENDS

Man kan ha olika sorters vänner, sånna man kan prata med om nästan allt, sånna som man inte har tråkigt med 1 minut, sånna som bara är så sjukt chill att va med, sånna som har samma intresse. Jag har sjukt mycket otroligt roliga, snälla, pratsamma, chilliga och andra sorters kompisar. 
Jag har lärt mig att vara med folk jag gillar, sånna som jag verkligen kan va mig själv med. Jag är med kompisar som får mig må bra sånna som verkligen får upp leéndet på mina läppar. Jag är med folk som inte snor massa självförtroende och trycker ner en. 
Jag tror att det är sjukt viktigt att verkligen hitta dom här personerna som alltid vill ens bästa och som alltid finns där och stöttar. Förut ville jag verkligen hitta EN bästavän. Det skulle vara EN som jag kunnde berätta allt för, en som jag alltid hade kul med och som jag kunde göra ALLT med. Jag minns inte men det gick ett tag innan jag verkligen hittade mina NÄRMASTE vänner jag har än idag. Bästavänner och NÄRA vänner!! . 
 
Jag har några SJUKT GRYMA kompisar som jag verkligen älskar. Vissa av dom här vännerna har jag känt sen barnskolan och vissa har jag börjat känna nu lite senare. Har fler grymma kompisar!!!
 
Moa
Vi har gått i samma skola i 7 år och vi har gått i samma klass 6 år men ändå har vi aldrig blivit vänner förens sista åren. Men dom åren har varit helt sjukt roliga, alla varv vi gått runt skolan och snackat om vänner, killar, problem och allt!! Du har vart som min syster som jag verkligen kunnat prata med när jag behövde. 
DU ÄR ENORMT SAKNAD MIN UNDERBARA VÄN! <3
 
Molly
Hittat gamla frågor jag har skirvit på mina "barnkalas" och frågan var: Vem är min bästavän och sen hittade jag svaret och svaret var du, så vi har vart bästavänner rätt länga fast man kan väl säga att vi har haft en period utan varandra inte vart osams utan bara vart med "andra vänner" men nu har vi hittat tillbaka till varandra och jag är helt 100 på att det är GRYMT!! Du är som min extra syster, den jag kan prata med om ALLT!! Du är en GRYM vän som INTE är som alla andra! Min kamel är du! <3 <3
 
Pauline
Jag minns att det var nån som pratade bra om dig och jag bestämde mig för att lära känna dig. Vet inte hur vi blev så bra vänner från första början. Vi träffades och träffades lite till och sen var vi bästavänner.
Du får mig alltid på bra humör UTOM när du utklassar mig på spel!  Du är grym i sport och en grym vän! Galen men ändå chill!! Du är bäst min mästerkock och säl. <3<3
 
ALLA är värd minst en bra vän!

Rock Mafia!

 

Om någon...

...Timme sitter jag på tåget med grymaste handbollslaget och om några timmar spelar vi första matchen i norden cup. Norden kommer bli grymt kul, tuft motstånd och hårda matcher. Vi är borta fyra dagar och sover där 3 nätter så uppdateringen får bli som det blir. 
Verkligen skrivit ett tanke inlägg som kommer på inställt, hope you like it!! 
Ska försöka uppdatera med lite resultat också men får se om jag får tag i lite wifi eller så kanske min mobil och blogg.se appen lite extra snälla och gör så att inläggen publiceras snabbt!
 
Ni får ha en GRYM helg precis som jag ska ha så ses vi på söndag. 

Packa packa packa

Kort uppdatering bara för att ni ska få läsa lite... Har ätit lite nyss. Mysigt med ljus och snö utanför fönsterna. Började även packa för ett tagsen så måste bli klar alldeles för att mina syskon vill att vi ska spela vårar nya spel. Så nu har jag nästan inget val... PACKA!

Gjorde även klart pepparkakshuset tidigare idag!


Onsdag

Startade dagen med en handbollsträning. Skönt
att ha det gjort nu eftersom att jag har en del att göra. 

Snögubbe

Hallå dääär. Sitter just nu hemma hos Pauline och väntar på att änglagård 3 ska börja igen. Tidigare idag har vi varit hemma hos mig och gjort delar till ett pepparkakshus och byggd en lååååång snögubbe. Sen när vi kom hem till Pauline hade dom också gjort en snögubbe. Lite tjockare och snyggare och med ljus i ögonen. Hörs imorn!


Magdalena


GOD JUL

God jul ALLA! 
~Ljusat upp bilderna men får inte till dom svarta partierna underögonen~

MERRY CHRISMAS


Dåligt batteri

Hur mår ni nu när halva julafton har gått? Är ni gladast av julklapparna eller att ni har en familj som du umgås med och känner dig trygg med? Tycker alla borde gå in på Nellie Berntssons blogg och läsa. Både inlägget om "julen" och resten av bloggen är läsvärd. http://nellieberntsson.se/2012/12/24/god-jul-alla/#comments">http://nellieberntsson.se/2012/12/24/god-jul-alla/#comments

Mobilen är dåligt laddad och nu är vi hemma hos farmor och farfar utan laddare... Men lite paus från mobilen är skönt! Hörs!


Favoriten


Julaftonskläder

Tänkte fråga er vad ni har på er på julafton...
Nästan alla bloggare jag läser skriver och länkar massvis med fina julklänningar och sedan en som dom ska bära på självaste julafton. 
Själv bryr jag mig inte så jätte mycket om vad jag har på mig på julafton. Jag är hemma och familjen och farmor, farfar och morfar är här. Man sitter och äter julmat och öppnar paket, tittar på tv, filmer och det är i alla fall vad vi brukar göra. 
Nu ska ni inte tro att jag går runt i mjukisar och pjamas för det gör jag inte men jag tittar in i garderoben och letar ut något fint, inte värsta klänningen eller somsagt, mjukis eller pjamas. Jag brukar heller inte gå och leta såhär... "Hmm, vad ska jag kunna köpa som jag ska ha på julafton". I såfall är det om jag hittar som jag... "Åhh den kan jag köpa och ha på julafton"
Jag läger liksom ingen tid på att försöka leta fram något speciellt till jul. 
 
Men det kanske det som gör julafton lite "festligare". Man kanske ska ha något lite extra på sig
 för att liksom visa att det är lite "fest"? Vad tycker du?
(Jag är absolut inte emot folk som bär fina klänningar och sånt på julafton)
Jag har även sjukt svårt för att hitta något som verkligen är i min stil. Men på bilden ovanför är en sjukt fin klänning som Kenza bär. Somrig men ändå sjukt snygg!

Redo för julafton?

Hur börjar man ett blogginlägg egentligen?!
Jaja, HEJ!
Hur mår ni? Själv mår jag toppen. Ikväll har jag and the family fixat lite här hemma eftersom farmor och farfar kommer imorn. Sen borde jag också ha slått in dom paket jag fortfarande inte har slått in men så blev det inte. Just nu  "kikar" jag lite med min fina vän Alva. Snackar om hur mycket vi längtar till nordencup (Handbolls cup). men det är ju gryyymt att det bara är några få dagar kvar...
 
Men imorn är det ju julafton, om någon inte vet det eller märkt det än så vet jag inte.... Alla facebooks statusar och instagrambilder. Imorn tänkte jag i alla fall vakna av att pappa väcker mig genom att säga att julklalendern börjar och springa upp med täcke och kudde till vardagsrummet. Se på den och sedan titta i julstrumpan. MYS. 
Förra året var jag knas. Lovade er massaaaaa uppdatering haha, hur tänkte jag? Detta året ska jag i alla fall mysa mer med familj och "släkt", äta massvis med julmat och julgodis. 
 
Glöm inte att titta in på Alvas fina blogg också.  www.alvamaric.blogg.se
 

Bakaaar

Skärde rutor av knäcken efter att jag sett på julkalendern. Nu blir det lussekattsbak och sedan pynta granen.
Runt 2 tiden ska syskonen och jag till några kompisar och baka.


Före / Efter

Före
 
Efter
 

Julmyyyys

Morning. Vaknade nästan exakt till julkalendern i morse. (08.45) Såg på den och sen dess har jag bara suttit vid datorn och mobilen och ätit frukost i sängen. Idag måste jag hinna med en hel del så det här blogginlägget får skrivas fort haha ;P.
Familjen ska åka in till farmor och farfar och hjälpa dom att klä granen och sen ska vi även pynta granen här hemma också. Julbak blir det också. 
 
Ha en bra dag!

Slut nu

Nu ska jag sluta ha dålig uppdatering. Inget måste men i alla fall försöka!
Idag sov jag läääänge och sedan tog jag bussen med Molly, Sara och Moa till stan och åt på spice'n rice. Satt där och pratade och tog det lungt. Sen åkte vi hem till Sara och bara skrattade och hade kul. Älskade kåmpisar!
Tänkte va pigg imorn och hinna städa i mitt rum lite. Även blogga en del, vad tycker ni om det?
Godnatt alla Bloggare, ikväll somnar jag utan att vara orolig!


:/


Julavslutning

Hallå där, hur mår ni? Själv har mitt hjärta dunkat i 150 men nu är allt bra igen. Skönt. Tack till alla mina vänner och mina kussiner och släktingar. Ni betyder enormt!
Idag i skolan gick vi först ett fackeltåg till en kyrka och sen såg vi på film resten av dagen. Gick till pappas jobb och vi gick till stan för att leta efter vanliga "overallbyxor", löpar byxor och vanliga röda handbollsshorts. Hittade shorts som jag sedan andvände på matchen som vi spelade mot HP. (Skövde handbolls pojkar). Förlust men lika stolt ändå. En dag slår vi dom!!
Godnatt nu!!


Frågiiiis

Svar: Jag har försökt ett flertal gånger men inte lyckats. Jag vet inte heller hur jag har gjort så att man inte ser.
Men om man är inne på datorn så kan man markera så att det blir typ blått. Markera typ där det är lite tomt där det står vilken katigori inlägget ligger i.
Det är under inlägget någonstans i alla fall.
Kommentera om ni inte hittar det!


En seeeg dag

Hellooo people.
Hur har ni haft det idag? Själv har jag haft det rätt chill men avslutade med terminens sista prov på sista lektionen för i år. Sjuuuukt skönt att ha det gjort i alla fall. Så nu är jag ledig, inte helt från skolan men från läxor.

Tog bussen till sigges med Mollan och köpte godis som vi ska ha till filmen imorn också men nu ÄNTLINGEN är jag hemma. Tagga julkalendern kvart i 7 igen. Ingen missar va?


Sweet dreams


Längesen hörniiiii

Hur många dagar har det gått sen jag bloggade egentligen? Ingen fast det känns som jag inte bloggat på superlänge. Är inte så pepp på att blogga. Tänker mig grejer i huvudet som jag ska blogga om. Men det tar lång tid att ladda upp på appen och jag orkar inte vänta.. Haha dåligt tålamod jepp.
Ikväll är det sista pluggningen för sista provet som är imorn. Matte. Inte jätte glad för att jag har fått plugga ända in på dom sista dagarna innan lovet. Men det sista förhöret och provet räknas ju till nästa termins betyg. Nu är jag i alla fall påväg till handbollsträningen.


4 dagar kvar till jullooooov

Klarat av första en skoldag så bara 3 skoldagar kvar. Nästan alla lektionern ser vi på film så det är chill. Skulle va skönt med läxfritt men min klass har ett förhör och ett prov till så blir plugg idag och imorn. Javet att bloggningen inte är toppen men det har hänt lite grejer och har mycket att fixa innan jul.
Ikväll är det snöruggby, inte för att det är så jätte mycket snö kvar men vi hittar nog en hel del snö någonstans. Mosaaaaaaaaa!


This or that DEL 2

gurka/tomat 
 
Lussekatter/ pepparkakor 
 
Småbarn/bebisar 
Mina syslingar är ju goa och dom är väl småbarn tror jag.
 
Stockholm/ Liseberg
Liseber äger men Stockholm äger ju allt.
 
Färgglada brallor/ vanliga blå
Båda är ju snyggt men andvänder oftast neutrala, blåa eller svarta.
 
Balder/flumride 
 
Sanning/konka 
Hemlisaaaaar
 
kär/ inte 
Fast inte om man är olyckligt kär.
 
handbolls kompisar/fotbolls kompisar
Nästan alla mina fotbollskompisar går ju i mitt handbolls lag så båda.
 
Fotboll/Handboll
Fotboll har gått förbi lite

Hej/Hejdå 

Pool/Hav 

Inne/Ute 

Säng/soffa 

Hund/Katt 

Film/TV 

Handboll/Fotboll 

Mobil/Dator 

Cola/Fanta 

Kudde/Täcke 

Sommar/Vinter 

Facebook/Instagram

SMS:a/Ringa                                                                                                                                       Sms är enkelt och kostar inte pengar om man skickar på kik och om det är mycket man ska berätta för personen är det chill att ringa.

Armband/Halsband 

Ring/Örhänge 

Natt\dag 
 
Sommar\vinter 
 
Fest\tjejkväll 
 
Jul\Födelsedag 
 
Present\pengar 
 
His\trappor
Åker helst inte hiss
 
Popcorn\chips

En smarrig sommartårta mitt i vintern

Inte så fina bilder. Gillar inte färgen på dom, mörka och tråkiga men den var god i alla fall. 

Goodnight

Söndag nu då, fast jag inte somnat än. Imorn tror jag att ni får bättre uppdatering. Lite läxor som ska göras och sen också lite paket som ska slås in. Julmyyyyys! <3
Godnatt!


This or that DEL 1

Vasa/fjäril
Vissa lärare är bättre från förra skolan och vissa är bättre nu! 
 
Handboll/Fotboll  
Fotboll har gått förbi lite nu
 
Knallrosa tröja/svart tröja 
 
Matte/NO 
Fett svårt val.
 
Bok/Film
Beror på vilken film men oftast så är film långtråkigt. Bäcker är bara bra om jag läser en bra bok.
 
Vakna kl 7 på morron/ Vakan kl 12 på "morron" 
Vaknar man klockan 7 har man ju hela dagen på sig men det är ju fett skönt att sova 
 
Utsläppt/ tofs 
 
Pulka/skidskor
Det gör ju ont i fötterna att åka skriskor men det är ändå kul.
 
Skidor/ bada 
Båda är ju kul.
 
Bada/sola 
Det är ju roligast att bada men det är ju sjukt skönt att sola när man fryser.
 
Vinter/Sommar 
Sommarn är ju varm och man kan gå runt i shorts och linne. Fast vintern är ju kul också.
 
Cypern/Florida 
Har ju inte vart i Florida än men tror det kommer äga!
 
 
Gamla klassen/nya klassen 
 
 
Glass/godis 
 
Gå utan byxor/gå med byxor 
 
Old friends/ New friends 
 
Massa vänner/ bästis 
Det är ju skönt med en bästavän men om den är sjuk är det ju bra att ha massa andra vänner också.
 
China mat/tacos 
Beror på vad jag är sugen på men oftast chinamat / thaimat
 
Spice&rice/ orienten
Buffeeee på orientent palas <3
 
Katter/hästar 
 
Vinna/loosa 
 
 iphone/ polly rocks 
 
Iphone/data 
 
Musik/ handboll 
Musik lyssnar jag på hela tiden när nätet funkar och när jag inte spelar handboll är jag sugen på att spela handboll.
 
Fota/musik 
 
Lockigt/ plattat 
Själv orkar jag inte platta håret fast det blir snyggt. Mycket enklare att  fläta håret efter att man duschat.
 
Systemkamera/digital 
Bättre med system för att man kan ställa in mer hur bilden ska bli och kvalitén är bättre (Ljus osv)
 
Blogg/facebook 
 
pizza m pommes/ pizza me räkor 
Pizza med räkor? pommes juuuuu
 
Ringa/smsa 
Sms är enkelt och kostar inte pengar om man skickar på kik och om det är mycket man ska berätta för personen är det chill att ringa.
 
Le/le me tänderna 
 
tandställning/gula tänder 
 
Muffins/cupcakes 
Fast cupcakesen är ju snyggare.
 
Kola/ praliner 
 
Undulater/ hästar 
Bara för att jag har undulater. Hästare är ju gosigare (undulater bits för er som inte viste)
 
Salsa sås/ gurka 
 
 

Alone

Mamma och jag vart ensama hemma tills nu när syskonen och pappa kommit hem från syrrornas klassdisco. Inga bra pogram på tv men får nöja mig med mobilen och massa mysiga ljus runt om.

I Helgen har jag fullt upp. Måste tänka ut julklappar till mina nära och kära och sedan köpa dom. Än så länge har jag bara köpt en julklapp och så har jag planerat en till mina föräldrar. Sen ska jag även försöka hinna titta och köpa springbyxor och vanliga jogging byxor. Sen har jag även ett matteprov kvar och ett SO förhör innan det efterlängtade jullovet börjar.
Nu börjar någon film, "Livet från den ljusa sidan". Nån som sett den? Är den bra?


Dear friday

Dagen startades bra i skolan med 2 filmer och sedan lite betygsnack och håltimma. Nästa sista lektionen hade vi NO och fredagen blir absolut inte bättre när vissa förstör när det är en minut kvar på lektionen. Så nu har vi förhör på kemi på tisdag. Gött liksom.
Påvägen hem åkte vi förbi rececentrum och där fick man rulltårta för att dom hade byggt klart rulltrappan.
Nu har jag vart hos Molly med Sara och Molly. Hemmaaa snart


Världens sötaste Leira

Var ute med Molly Kamile och Kamiles söta hund Leria. Hon var pigg och hoppade runt i snön så det var svårt att få bra kort men dessa blev lite mer än okej. Leira var snygg på korten men valiten och färgen gillar jag inte så mycket men dom får ett C haha.
Jag vet att man kan photoshopa osv men just nu orkar jag verkligen inte det.
© copyright by me
Ingen får kopiera bilderna utan tillåtelse
 
 
 

Håltimmaaaa

Haft chill lektioner hitils och nu efter den långa hålltimman är det jobbiga lektioner kvar. Slutar halv 4 idag och kommer hem runt 4 tiden åhhh jobbiiiiigt!! Vissar en bild på en figur jag gjort på bilden så länge... Jobbade särskillt med ögonbrynen om ni ser de!


SÅ SJUKT GRYM

 

Efterrätt

När vi hade gäster här en helg gjorde vi efterrätt och vi gjorde bland annat den här efterrätten som ni ser här nere. 
 

Sovande Anna

Shit, somnade en stund... Ingen aning om hur länge men en stund i alla fall. Efter en sen måndags kväll är det skönt. Jepp! Nu sitter jag i alla fall on the bus och bloggar, nä men är påväg till handbollsträningen. Ska plugga lite engelska innan jag möter upp Pauline.

Imorn (onsdag) är det genrep inför lucia-tåget som jag och min vän Lydia går i och sen på torsdag är det dags. Ska kolla om pappa kan filma och ta kort. Vi sjunger bland annat denna låt fast finare än the original. Välkommen hem...


Moooorning


Godnatt jobbiga måndag

Träningen i kväll då. Utelöpning och sedan inne träning med klister. Helt ok träning. Lite chilligare än vad det brukar va så det var chill..
Kom hem gjorde mig i ordning, stängde in mig på rummet och grejade lite med min önskelista osv, stängde ner datorn och fixade lite i rummet. Kläder och grejer som låg slängda. Kvällarna är helt klart mysigast att stänga in sig på rummet och fixa med sina egna stuffs. Chill.

Nu sover vi så att denna måndag går över och sen hoppas jag att den inte kommer tillbaka på ett tag.. Godnatt


Olly Murs

Grymma låtar. Kanske gamla men ändå lika bra.vidan
 

Sjukt grym och värd att vinna xfactor 2012

 

Rihanna

Lyssnat på Rihanna mycket nu, började lite innan sommaren för att bloggare länkat och hört på radion. När folk frågar mig vem som är min favvo artist. Aldrig haft någon har inte någon speciell för lyssnar seröst hur mycket musik som helst av olika artister. Men måste jag säga en så är det LÄTT Rihanna.
Alla har väl hört den nya? Grym men börjar bli lite uttjatad. 
 
Och sen dessa gamla godingar. Sånna låtar som väcker upp minnen. Tankar. Sjukt härliga låtar!
 

Blogg.se appen?

Dålig bloggning pågrund av blogg.se som krånglar igen. Trodde först att det var fel på mobilen men nu har jag sett en hel del som tycker dåligt om appen och också har problem med den. Inte första gången heller!!
 
Jaja, igår var jag i idrottshallen hela dagen med mitt lag. Skrattade, spelade, pratade och hade kul. Tre viktiga och tuffa matcher viste vi att det skulle bli. Men vi gick av planen som segrare varenda match. GÖTT MOS. Vi fortsätter att leda serien och det känns riktigt bra för nu har vi bara några lag kvar att möta. 
Dagen idag ska också spenderas i en handbollshall en bit här ifrån och rätt så mycket plugg. Har börjat lite men bäst att fortsätta. 
En bild från landslagets fotbollsskola. Värsta grymma vännerna juu! 
Vi får se om det blir någon mobilbloggning idag, beror på om blogg.se appen börjar funka. Får väll hålla tummarna...

Xfactor

La mig och vilade med huvudvärk och nu har jag vaknat med lite huvudvärk. Xfacktor nu, vem hejar ni på?


Sjunde december

Glömt vilket datum haha shit vad tiden går fort nu, bara längtar till jullov och ta en paus från skolan och läxor och umgås och spela handboll! Jaja, dagen i skolan var som alla andra fredagar. Sämsta shemat och känns ABSOLUT inte som fredag. Först när man slutat så kommer man på att det är fredag och då tänker jag på läxorna som ska göras till nästa vecka. STRESS.

Mys att åka hem på bussen när det är julpyntat...


Pappa väckte mig!


Någon som visste något?

1. Jag kan inte sova om det inte är i ordning plockat på mitt rum!

2. Förut ville jag ALDRIG va ensam. Alltid med kompis. Men nu tycker jag det är mysigt att vara själv.

3. Jag springer för det mesta till bussar! (För att inte missa den)

4. Jag vet inte riktigt varför men jag kan typ inte köpa grejer. /En sparsam tjej.

5. Förut möblerade jag om MINST en gång i månaden

6. Jag har börjat bli mörkrädd ;s

7. Jag kommer alltid på vad jag önskar mig efter julafton.

8. När jag var liten sparade jag julklapparna och öppnade EN julklapp varje dag efter jul tills dom tog slut /Den sparsamma tjejen.

9. Jag har svårt att bestämma mig om jag är kär eller om det bara är en konstig känsla i mig som spökar.

10. När folk började kalla mig för snigel undrade varför. Men nu börjar jag förstå och det börjar smitta av sig till mina kompisar.


CHIC

Det bästa innan man ska sova!


Hello my winterland

FETT mysigt när man är hemma och huset är fullt av ljus och man sitter och tittar på julkalendern eller ser på film. Får absolut inte glömma snöbollskrigen eller pluka åkningen eller skidorna!!

MEN kallt att vänta på bussen och att gå till och från bussen.
Både bra och dåliga grejer men myset tar över kallheten!
Vad tycker ni?


Läxooor

Bästa skoldan utom att vi slutar sent. Många sjuka nu i skolan så vi är bara 3 från min klass på bussen. (när alla är friska är vi 5 som åker åt mitt håll) men det var riktigt kul idag. Skrattade och när vi hoppade av bussen sa vi hej då med lite snökastning. Kom hem och åt och gjorde upp med mig själv att jag skulle göra läxor en stund och sedan ha paus som jag har nu. Tittat på julkalendern, ett måste juuu. Men nu ska jag fortsätta med plugget!!
En bild som inte hör till inlägget men den är ändå #true


#TRUE


Att prestera

Ordet prestera. Betyder det att man alltid måste prestera?! Mycket har förändrats på kort tid. Från att gå i 6:an till att börja 7:an och få betyg. Det är ett stort hopp och alla lärare i 6:an påminer om att sköta sig i 7:an och att plugga ordentlig OCH att det är ett stort hopp.Sure tänker dom flesta i några sekunder tills dom sedan står där i 7:an och allt med skolan har förändrats. Ny skola, nya lärare, ny klass, nya klasskompisar osv. Och BETYGEN.
Nu vill i alla fall dom flesta ha bra betyg och det = Va seriös på lektionerna. Man ska jobba allt man har och aldrig ta det lite chill. Nu hadlar det om att PRESTERA, varje lektion, varje skoldag för att få bra betyg.
 
I Sport då... 
 
Mitt handbollslag börjat toppa (Skövde HF F99) den här säsongen. På cuper har vi 2 lag ett nivåanpassat (toppat) och ett onivåanpassat lag och på seriematcher är det samma. I 98:serien spelar det nivåanpassade laget och i 99:serien spelar det onivåanpassade laget. (Ingen behöver fatta mer än att vi har ETT bättre lag och ett sämre lag)
På träningarna måste man tänka på att alltid göra sitt bästa för att man ska visa att man kan och är bra för att få vara med i bästa laget. Man tänker lite... F*n också och hoppas att ingen såg att man misslyckades lite och när man gör något bra hoppas man att någon såg att man gjorde något bra så att man ska få va med i bästalaget. Nu när vi har börjat toppa är det tuffa och bra träningar men nästan aldrig så kallade "lekar". Seriösare träningar helt enkel.
 
Det jag vill komma framm till är att allt blir mycket serösare. Så har det i alla fall blivit för mig nu sen 7:an börjat. Seriöst i skolan och seriöst i sporten. 
Vet inte om det är så för fler men så är det för mig. Nån som också tycker så?

Bästa sätt att plugga

Ligger under täcket med värme flaska och filt. Känner mig ur trött och lite förskyld. Plugga måste man göra så bara att sätta igång. Inte så mycket men lite i alla fall. Belönar mig själv med polly efter att ha pluggat en stund.

Hoppar träningen eftersom jag känner mig trött och lite sjuk. Så tänkte vila hela kvällen och vila ut mig till imorgon.


Kör på en this or that

Folk frågar om jag kan ha en frågestund och ja det kan jag men först så tänkte jag ha en this or that.
Ni läsare kommenterar två olika alternativ och sen svarar jag va jag gillar bäst. Tex: Dator / tv och så svarar jag vad jag gillar mest genom att fylla i Ordet så att det blir lite tjockare. Typ.
Så kommentera massvis nu och så svarar jag i veckan nån gång.


Godmorgon.

Lyxig frulle och snö utanför fönstret. TUMMEN UPP!


Jag blir gift

Haft lite vänner här igårkväll och spelat spel och ätit god mat och efterätt. Riktig sommartårta hade vi gjort med blåbär och hallon. Juste, min tårtbit ställde sig upp... Så jag blir gift. Godmorgon i alla fall.


Äter på spice and rice!

Lyxar till det när mamma och Magdalena inte är hemma! :)


Ingen har väl missat?

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3305871/images/2012/pic_50b9b80fddf2b33f98002472.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3305871/images/2012/pic_50b9b84e9606ee4f0d648033.jpg" class="image">


Anna Dalström heter jag och är en 16årig tjej som går första året på teknikprogramet i Skövde. I bloggen kommer du få läsa om mina vardagar och även se en hel del bilder som jag knäpper med min kamera Nikon D5100.

bloglovin

Instagram
Fotosida på FB

RSS 2.0